My Personal Blog

By: sapex xoxo

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Sunday, 7-Oct-2007 03:13 Email | Share | | Bookmark
Colour Of Melaka

hari dah masuk 25 ramadhan dah. lagi 5 hari kita nak raya. cerita pasal raya, teringat kat adik2 cenderung balai. ada yg dpt raya, ada yg takde kampung nak balek. lebih2 lagi kat amira. kedua2 mak ayah dah takde. so raya ngan mak long je setiap tahun. ermm rasa bersyukur sgt kita ni ada mak ayah semua. ada org yg lebih susah dari kita, kekadang kita je yg tak perasan sbb kita berada di bandar, kat bandar ni nak dpt tgk org hidup susah, semua nya alhamdullilah senang2 je. mungkin ada yg susah , itu pon kadang2 kita ckp tipu, yelah tgk tv mcm2 penipuan ada kat kl ni. pura2 sakit la ape la minta simpati, kita kan manusia, mesti ada sifat cam kesian kat org2 cm tuh. semua nya terpulang setiap individu.


Amira

Colour Of Melaka


The Team : From left Carlos , Jay , Moqh Fizi and Oat.

sebelum bulan Ramadhan menjelma aku pegi ke melaka untuk memenuhkan masa lapang, biasa nya tiap2 minggu penuh ngan wedding, takde masa nak ketempat lain, masa ni ada terluang skit , so ajak la rakan2 cs join. biasa pegi melaka tak bwk camera , time ni nak amek gambar. .slalu lalu je dan tgk dan ingat tp lepas tuh mcm ingat tak ingat je. haha. so skrg ada la gambr2 nak tgk . masa aku pegi tuh ada satu penemuan terbaru kat sana, diorang jumpa tapak tembok masa pemerintahan melaka dulu, so skrg diorang baru jumpa satu maybe ada lagi tempat diorang nak gali. so insyallah kena dtg lagi, mane tau ada lagi ke benda baru. sehari suntuk kat sana, penat tuh biasa la, tp minat mengatasi penat. itu yg aku rasa takjub tuh. ok kepada rakanku skalian, nak ucap kan selamat hari raya maaf zahir dan batin , eh batin aku tak usik aaa. huhuh. mohon maaf dipinta. kalu ada terlebih2 tuh mahapp kan la ye. meh umah pekena laksa johor


For the Colour Of Melaka Picture Click Here




Shafiq Akmal aka Sapex
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-3100879
sapexoxo@gmail.com
Http://www.shafiqakmal.com
YM : spangkey_boy


The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari

The ONLY Official Photographer Team for "Merdeka Raksasa" in conjunction of the celebration of 50th Anniversary of Malaysia Independance. Assigned by The Malaysia Government


Tuesday, 2-Oct-2007 12:14 Email | Share | | Bookmark
Photodocumentry










Pak Amin Guru Disiplin di cenderung balai


dah 10 mlm terakhir dah kita berpuasa. kejap betol rasanya. mula2 puasa tuh rasa lama plak nak raya, bila hujung2 ni kata cepat plak nak raya. ahad yg lepas aku ngan team2 dari school of candidsyndrome yg di ketua oleh saudara udey ismail telah ke cenderung balai untuk melawat anak2 yatim kat sana. bergerak dari KL tgh2 pagi. kol 1.30 dah sampai kat tol jalan duta untuk tggu rakan2 lain. sampai2 sana dah masuk subuh. tp sempat la aku bersahur kat dlm kete ngan mata pedih2 je nak bukak tuh. tp telan gak , takot2 plak pagi nanti ada byk aktiviti. first time la jumpa maklong. selama ni dok dgr cita dari udey jek.skali pandang nampak garang. bila sembang baru tau dia cam ner. teringat kata2 org jgn tgk pada luaran , tgk pada hati. then maklong bwk kami ke tempat rehat , sampai2 sana letak barang cuba nak lelap kan mata, tp hati kata cam berat je nak tido. then capai kamera dok tawaf cenderung balai. rasa lama plak tak balik kampung bila tgk sawah2 ni. walaupon kg aku takde sawah. tp entah teringat plakkan. then aku bwk penghuni2 cenderung balai ni pi jalan2. aku suwoh diorang bwk kami pusing kg tuh. bajet ingat takde la jauh. peh!! jauh jugak diorang bwk. naik pancit aku. sonok gak la budak2 tuh main parit. semua nak tunjuk aksi masing2 . mentang2 kita bwk camera. mcm artis dah diorang. sampai umah dah tgh hari. terus rebah kat katil. sedar2 je nak nak dah buka. then kita berbuka ramai2 . lepak2 la sampai ke mlm tggu si jinggo kata nya nak bwk teleskop. akhirnya sampai gak si jinggo tuh ngan senjatanya. nak tau apa hasil nya!



beso kan. hahah, 2000mm punya penagan. aiyomak. mlm tuh jugak kena gatal2 kat badan. nyamuk beso2 gajah . besok nya tgk muka adik2 tuh sedih je . sbb masing2 takde kampung nak balek. nak 2 raya nak dekat nih. aku pon sayu je hati tgk. insyallah ada masa kita dtg sana lagi melawat adik2 cenderung balai ni lagi. so kat sini aku kasi gamba untuk kongsi2kan.



Shafiq Akmal aka Sapex
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-3100879
sapexoxo@gmail.com
Http://www.shafiqakmal.com
YM : spangkey_boy


The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari

The ONLY Official Photographer Team for "Merdeka Raksasa" in conjunction of the celebration of 50th Anniversary of Malaysia Independance. Assigned by The Malaysia Government


Monday, 1-Oct-2007 04:50 Email | Share | | Bookmark
PROMO - Get this Year price for Next Year!

PROMO - Get this Year price for Next Year!




Ladies & Gentlemen! early this year we did a promo for RM1080 for all my senior photographers. They were new in wedding early this year. Due to overwhelming demand by the market, they already set the next tune to RM1480 since May 2007. Still they have LOADS of respond from customers that want to go FOR A PERFECT picture for their wedding.

NOW, they plan to set their next stop (In another words...nak naik harga lagi). So, this will be the last promo for them at RM1480 price. NO HIDDEN COST! come and see it with your naked eyes our Exclusive Album (Only for CS customers) and few things in our galleries. No obligation in taking or not.

Better HURRY to reserve their dates. For those looking for our NOVEMBER & DECEMBER, do it soon, we only have less than 20% vacancy for both months. This are few simple steps to book the RM1480 package;

1. Call and check the availibility of dates
2. If the dates are still available, then set an appointment for Product Preview
3. Preview session and booking by paying 30% deposit.
4. Your date then secured (Nobody can overwrite it)

Move now and get our experience & Professional Photographers to cover your most memorable day in your life. Because your wedding is very special!

Shafiq Akmal aka Sapex
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-3100879
sapexoxo@gmail.com
Http://www.shafiqakmal.com
YM : spangkey_boy


The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari

The ONLY Official Photographer Team for "Merdeka Raksasa" in conjunction of the celebration of 50th Anniversary of Malaysia Independance. Assigned by The Malaysia Government


Thursday, 27-Sep-2007 22:52 Email | Share | | Bookmark
Fotowarung

Tekejut my pic masuk Fotowarung



hye. im back. nak kongsi ngan kwn2 kat sini. smlm tgh dok buat album , saja la surve internet kat opis tuh. yelah 24jam mengadap benda yg sama kan. bukan cuma nak rehat kan mata nih . Fotowarung tmpt pertama aku tuju, nak tgk la gambar2 baru Bm. pastuh cam terlintas kat kepala. " napa ek aku tak share pic aku kat sini " then aku amek keputusan nak letak sekeping kat fotowarung nih. then tak sangka plak dpt plak pic aku masuk kat fotowarung. maybe kepada sesiapa yg byk kali hantar gambar kat fotowarung tgk kat personal blog aku ni mesti kena gelak nye . yelah sbb first time masuk. seronok sgt lak kan kuikuikui . tak silap aku kat fotowarung ni gambar2 terpilih je masuk kat font page tuh. siapa2 ada info bekenaan leh tulis kat comment bwh nih. ye ke dak ? .

kat sini aku paste kan gambo yg masuk kat fotowarung


Kat sini korang leh tgk kat Fotowarung


Shafiq Akmal aka Sapex


Tuesday, 25-Sep-2007 13:27 Email | Share | | Bookmark
KL To London

kat sini ijad benti untuk transit sebelum sampai ke london.
zaam! cepat kita dah lambat
eh kwn2 ijad baru sampai la mama :)
View all 13 photos...
KL To London


Whiteroom Album !!

Big Famliy Of ijad

GO GO IJAD!!

setelah lama berehat dimalaysia, akhirnya pulang dah ijad ke kota london untuk menyambungkan pelajaran kat sana. terasa jugak la ko pegi sana. nampak keta ko je kat dpn umah terckp " eh itu ijad ada umah " pastuh cam owh " ijad dah balek dah " ... walaupon ko tak balek lama kat sini, byk kali gak la kita lepak , kesana, kesinun , kebola, kekaraoke hahahhaha. aku tgk dok belek2 gambo time pi karaoke. memang layan. semua dah masuk air. padehal air mineral je minum. hahah. .. pada tanggal 21hb september 2007 kita semua ni dok pakat ramai2 hantar dia ke air port. semuanya jiran2 dari kecik sama2. sampai2 sana ijad terus tunjuk album whiteroom ni kat semua org. dia dah dpt album tuh tgh hari tuh, adi pi hantar kat dia. mlm baru la kwn2 lain dpt tgk album tuh. semua senyum, semua happy. aku pon nampak gigi je time tuh. ngehngeh. yelah artwork from Candidsyndrome mane tak cantik ye dak. semua bagus2 dan berkualiti. lepas tuh bergambar la skit2 kat klia tuh before dia pegi. masa time dia kat pintu boarding pass tgk ijad salam ngan mak ayah dia. nak nagis plak tgk mak dia nagis. tp sempat cover . anyway ijad walaupon perjalanan ko 12jam ko kena sabo ngan dugaan tuh. hahah. anyway ijad , apa2 pon aku wakil jiran2 tetangga ni mengucapkan ko sucses sokmo.! take care bro



Friend Kecilmu
Shafiq Akmal Aka Sapex


[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net