My Personal Blog

By: sapex xoxo

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]
Sunday, 23-Sep-2007 09:58 Email | Share | | Bookmark
Last days at Brunei Darussalam

Last days at Brunei Darussalam








alai garang sgt kat blakang tuh

Hari nie hari last aku kat Brunei, walaupon tak 2hari je pegi kat sini. Dpt la pegi bebagai tempat . jap lagi nak masuk waktu berbuka kat brueni. Kat sini buka awal skit 6.18pm dah berbuka dah. Hehe seronok plak rasa nak berbuka awal. Maklumlah tak penah la plak nak berbuka awai2 cam ni. Dulu penah la, time2 budak2 dulu. Haha. Pagi2 lagi org hotel dok call2 aku kejut bgn sahur. Tp aku takdgr langsung diorang call . si ahim ckp aku angkat tp letak balek. Entah bila aku angkat pon aku tak tau. Haha tido tak hengat. tak bsesahur la aku hari ni, tp tak kesah sgtt la pon selama ni memang dah biasa cam ni. Tp cam rugi la plak makanan beli tp tak makan. Dlm kol 9pagi cam tuh ahim dtg bilik. Setel kan keja2 yg tertangguh . habis je kerja ahim ajak aku balek kg dia tgk family dia kat Kg. Tanjung maya daerah Tutong. Before sampai rumah ahim singgah jap kat kubur mak and saudara-mara ahim. Haih teringat plak kat arwah atuk dan nenek aku yg dah pergi. Terasa rindu kat diorang. Yelah dulu time raya mesti mimpi arwah atuk dtg umah .maybe terlalu rindu atau roh dia yg dtg. Wallahualam. Insyallah raya ni nak singgah kubur bagi alfatihah kat atuk dan nenek aku. Wahhh!! Dah 5.30 dah!! Dah nak berbuka!! Wehooo! .hari ni aku rasa bertuah sgt. Ahim bwk aku pegi tempat show yg takde kat tempat lain kat dunia. Putih sgt sgt tempt nye. Hehaha. Ye taka him. Nanti aku masuk kan gambo aku ngan ahim baring2 kat snow. Layann bebs. Skrg ni aku menuju ke tempat berbuka kat area Bandar Brunei . kat sini restoran inorth Indian yg paling femos kat Brunei . first class nieh. Ahim la ckp .aku pon tak sampai lagi ni. Kalu dia tipu . maka tertipu la semua org. haha. Tak pa2 itu pon tak berapa penting pon. Mana2 pon leh makan. Asal kenyang jek dah la. Anyway mlm ni dah nak berangkat dah. Moga2 next time aku dpt jejak kan kaki kat Brunei ni lagi. Kepada adi putra , ahim and family thanks sgt bwk aku pi jalan2 kat sini. Ok guys selamat berbuka puasa kapada seluruh umat islam didunia ni .



Shafiq Akmal aka Sapex
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-3100879
sapexoxo@gmail.com
Http://www.shafiqakmall.com
YM : spangkey_boy

The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari

The ONLY Official Photographer Team for "Merdeka Rasaksa" in conjunction of the celebration of 50th Anniversary of Malaysia Independance. Assigned by The Malaysia Government


Saturday, 22-Sep-2007 16:26 Email | Share | | Bookmark
fristday in Brunei



Uragghhhh!!.. jam dah menunjuk kan 12.30pagi waktu brunei. akhirnya dpt gak online pakai laptop adiputra. teringat plak zaman first2 time dtg brunei, nak harapkan online pon payah. terasa cam duduk kat hutan plak. hp plak tak leh pakai. takde signal. tp alhamdullilah kali ni tak mcm nih. . buat pertama kali dlm sejarah hidup aku berbuka kat dlm kapal terbang. and before ni tak penah jauh time bulan posa. memang bulan puasa ni byk melekat kat rumah. pegalaman yg agak baru la. yg tak bestnya berbuka cam tak prepair. beli coki2 je sempat ngan roti. tp org sebelah dok makan mcd, satu ketol tak pe la. dua ketol. terliuq tgk. hampeh. hehe. tp tak pe la. next time tiru cam dia heuuehe. then sampai2 brunei je ahim ngan adi dah mcm org taliban dtg kat aku. aku pon tak cam mula2.. sbb dah taliban sgt. hehe. tak pe ahim nasib baik hang banja aku makan berbuka . .tak sangka aku jejak kaki ke brunei buat kali kedua. seronok pon ada tp time2 posa nak jalan2 letih jugak la kot. so tak pe la . esok ahim nak bwk aku pi kg dia. maybe kat sana aku dpt skit shoot kat kg dia.. ngantok plak nih. takpelah . aku nak layan tido jap. esok2 aku tulis lagi.

Shafiq Akmal aka Sapex
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-3100879
sapexoxo@gmail.com
Http://www.shafiqakmall.com
YM : spangkey_boy

The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari


The ONLY Official Photographer Team for "Merdeka Rasaksa" in conjunction of the celebration of 50th Anniversary of Malaysia Independance. Assigned by The Malaysia Government


Wednesday, 19-Sep-2007 00:42 Email | Share | | Bookmark
Aida&Hafiz - Solemnization - Gua Batu :P

 
 
 
View all 40 photos...


Bulan puasa pon dah hampir seminggu dah berlalu, kerja semakin kurang. tp kena settel kan before raya , kalu tak siap tak leh raye. ngehgeh. so kesempatan yg ada ni nak update sket wedding Aida&Hafiz kat batu cave. nak ceritakan aida ni kwn ani(xclient) diorang2 ni ada lagi yg masih membujang. so jgn lupa ek. nak kwin nanti meh meh cari kita meh. huhehe. betol la apa yg dikatakan org marketing mulut2 kemulut paling berkesan. ermm. lepas ni ada aida&hafiz part2 plak.. ok lah nak ambil kesempatan ni nak ucapkan selamat menyambut bulan ramadhan yg mulia nih. haih. jap lagi dah nak sahur dah. kena rehat2 kan badan dulu ni, kalu tak bgn mata pedih2 je. tak feel langsung nak bersahur.

Return to Brunei Darussalam



hrmmmm.. akhirnya merasa jugak ke brunei untuk kali kedua. kali ni pergi ada mission kerja., tp tak dpt nak pegi crash course yg dianjurkan oleh en.saiful nang. tak pelah. maybe ada rezeki dilain hari. tp nak tggu tu la plak. haiiyaahh. owh. lupa plak nak bagitau yg aku bertolak pada 22hb . sabtu ni. insyallah kalu takde halangan maybe jadi la date tuh. patut nya kena pegi 21hb. tp teringat plak yg kwn aku yg kat whiteroom (kat entry bwh ni) kena gerak london. so kena la hantar dia dulu. hehe. kepada ijad . tunggu aku kat london. aku mai ngan jiran2 nih haa! . . eheh. anyway selamat berpuasa diucapkan skali lagi.

shafiq akmal
012-3100879


Tuesday, 11-Sep-2007 12:14 Email | Share | | Bookmark
my Jiran2 at whiteroom




hahaha. smlm saje la jiran2 aku nak try whiteroom kat cs, aku pon termasuk la join. kira smlm aku jadi client kat opis sendiri la. hahah. anyway baru aku terasa seronok diambil gambo ni. dulu aku asyik dok shoot org kat whiteroom ni. skrg ni turn adi plak jadi photographer kita. heheh. sebenarnya motif ke whiteroom ni nak buat kenangan kat kwn aku, dia nak berangkat ke london untuk menyambungkan pelajaran kat sana. pastuh kata nya nak keje terus kat sana. itu la ,.. entah bila nak jumpa lagi pon tak tau. maybe tggu jiran2 ni turun london la ek. hehe leh tompang umah ko. hueheuh.. anyway ijad all the best ko kat sana. nanti jiran2 kat sini jenguk2 ko kat sana. raya sana ke ngan ko.hhaha.




Monday, 10-Sep-2007 18:51 Email | Share | | Bookmark
Bad&Ikin - Palace Of Golden Horses



HAA! TORAAA DTG LAGII DGNNNN BAD&IKINN!!!!. hahah .mesti korang lama tak dgr iklan tuh. iklan tuh takde kena mengena ngan diorang pon. ok kali nih. menampilkan rakanku bad&ikin dari jepun. di import ke malaysia untuk melangsungkan perkahwinan kat sini diorang ni memang la lucu dan best termasuk la kaza ngan mira . huhu. first time gak dpt shoot kat palace of golden horses. lawaa sgt tempat ni , sampai aku shoot segala detail yg ada. tak kasi peluang langsung detail nak lari dari aku. ahaha. tp yg cam sedihnya bila time balek tuh keta aku ngan moqh terkunci kat parking luar. mengagau aku cari pintu utama. nasib la bad ngan kaza tulung . tq korang. kalu tak melecet dah peha cari pintu besar. huhuh. eh lupa nak wish kat korang. selamat berbahagia kat jepun. nanti ada peluang nak kesana memang korang la aku carik. hahahaha owh. ermm thanks to moqh sbb jadi partner aku mlm tuh. okk aaa. tggu entry pas ni plak. memang aku nak upload byk2 skrang nih. asyik dok terbengkalai je fp nih.

Click Here For More Picture

SHAFIQ AKMAL aka Sapex
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-3100879
Shafiqakmal@gmail.com
http://www.shafiqakmal.com
YM : Spangkey_boy

The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari

The ONLY Official Photographer Team for "Merdeka Rasaksa" in conjunction of the celebration of 50th Anniversary of Malaysia Independance. Assigned by The Malaysia Government


[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net