My Personal Blog

By: sapex xoxo

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 19-Feb-2008 07:42 Email | Share | | Bookmark
PhotoEditing 2

today nak bubuh gambar editing skit . nak kongsi ngan korang2. sometime ada org tanya ," kenapa gambar ko lagi best and mcm mana nak buat " seriusly aku memang tak tau nak ajar mcm mana, sbb aku pon takde sifu yg ajar secara terperinci. yg ada cuma memberi tips2 dan fungsi tools itu sahaja. yg lain terserah kat kita bagaimana nak buat. memang tak dinafikan aku mula2 blajar dari minatnya pada gambar dan ber terfikir bagaimana nak diolahkan menjadi lebih menarik . aku ada kenalan dari indoniesia yg foto editing nya sgt bagus. dan memang kena dgn citarasa aku. nak sebut nama tuh nanti korang akan tau satu hari kelak. dan kita leh kongsi same. nanti aku letak link dia kat sini untuk next entry editing aku. baru2 ni dia ada dtg kl dan aku lepak ngan dia sampai lebam. aku kenal dia sejak dari aku mula2 dgn photography . dan aku dah byk tgk artwork dia. seriusly aku byk belajar dari melihat gambar2 bukan dari mana2 class. so kepada kwn2 yg ada tanya2 atau mintak2 pendapat boleh tanya terus kat aku. mane2 la tau leh tlg skit2. aku kasi tips lagi satuh. " try and error dgn rajin, salah takpe, buat lagi yg lain. jgn putus asa " kata2 ni aku ingat sampai bila2 . kepada yg ckp ayat ni kat aku dulu, thanks byk2.



Gambar asal


Mix Tone Sephia


Black And White


*Sorry if jika sesetengah org kata kaler gambar kurang menarik, yg paling penting dimata kita nampak lawa , tp jgn tak menerima pendapat org lain jika ada yg menegur. sila ada komen2 membimbing sgt dialu2kan


Shafiq Akmal aka Sapex
Senior Photographer / Designer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-3100879
shafiqakmal@candidsyndrome.com
Http://www.shafiqakmal.com
Http://sapexoxo.fotopages.com
Http://www.flickr.com/photos/sapexoxo
YM : spangkey_boy


The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari

The ONLY Official Photographer Team for "Merdeka Raksasa" in conjunction of the celebration of 50th Anniversary of Malaysia Independence. Assigned by The Malaysia Government



Monday, 18-Feb-2008 08:56 Email | Share | | Bookmark
Majlis Pernikahan - Shahrom & Ina - Melaka

eh! isnin balek. kejappp no waktu ni berjalan. takpe, mcm biasa aku menghabiskan diriku ini kat opis ngan membuat kerja distudio. hari ni nak post gambar nikah shahrom & ina kat melaka . byk aku post picture kali ni kat sini kasi preview2 skit kat fp ni. yg lain2 nya kita ke Wedding blog aku ek.


















More Picture Click Here


Shafiq Akmal aka Sapex
Senior Photographer / Designer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-3100879
shafiqakmal@candidsyndrome.com
Http://www.shafiqakmal.com
Http://sapexoxo.fotopages.com
Http://www.flickr.com/photos/sapexoxo
YM : spangkey_boy


The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari

The ONLY Official Photographer Team for "Merdeka Raksasa" in conjunction of the celebration of 50th Anniversary of Malaysia Independence. Assigned by The Malaysia Government



Wednesday, 13-Feb-2008 04:51 Email | Share | | Bookmark
Team Mate :)



Smlm dpt baju baru, MAN U jersey . huhu lama dah tak ada jersey ni saje je nak cerita for hari ni sebelum buat keje . huhu. seronok berkerja kat office ni. kekadang tak ingat masa nak balek dok terus je buat keje. walaupon kerja tuh esok punya. mengada2 nak buat hari ni.memang betol org ckp persekitaran diwaktu kerja mempengaruhi kerja2 kita. yela sesetengah org ada kerja tp tak seronok apa yg dia buat. so buat cam ala2 terpaksa je. bila seronok keadaan jadi lain. bila time main leh main, kalu serius all together jadi cam serius. dan kerja pon siap . mcm2 ragam la kat opis ni yg tak leh nak diceritakan sgt kat sini. hanya opis2 mate je yg tau .


ni jgn main2. memang nak kakulator je keja ni. tokei kedai ni. mr.saiful nang

yg korang yg website lawa2 tuh . ini mr.Tarmness yg buat.

yg ni mrs.aini tempat training aku menumbuk. cukup bulan aini aaaa

yg ni miss jay aka kecik. sok sebelah aku tukang edit gambo gak. slalu tukang gelakkan aku.

yg ni plak Mr.Adi. slalu la kacau aku ni org. sentappps k

yg ni plak Mr.Dinie , slaku assistant designer. kekadang jadi assistant guitar. kena paksa main gitar seblah aku. hhehe. gurau je dini.

besok buat entry lain lak bye.






Tuesday, 12-Feb-2008 05:06 Email | Share | | Bookmark
Today & Everyday



Hari ni duduk kat tempat biasa siap kan kerja2 kat studio, badan pon makin lama makin naik. org dah dok tegor2 dah ni, insyallah lepas ni nak turun kan sikit. bukan apa kekadang buat keje skit cepat penat. so kena la exercixe skit. huhu. makin hari makin meningkat umur, perkembangan otak dan kreativti pergolahan makin bertambah. tak pernah terfikir pada zaman dulu aku dilahirkan menjadi sorang photographer dan aku telah berdiri disini skrg sebagai photographer. Thanks buat korang2 yg support aku dari tepi , depan , belakang , atas ,sisi. semua lah. love u all bebeh!



Monday, 11-Feb-2008 05:19 Email | Share | | Bookmark
Potraiture



dah lama tak shoot potraiture friends ni. skali skala sonok gak. kali ni buat kat street , dulu buat kat garden2. memang lain skit dgn cahaya pagi yg tak menentu lagi. kejap2 shutter jadi over kejap jadi under. tak senang sebenarnya. mosly lebih guna kan teknikal juga. bukan dlm dewan je kena cam gitu. kat outdoor pon kena. bangunan tinggi2, so bila cahaya dtg tuh dari celah2 je. lepas ni mungkin buat seawal pagi yg mungkin. kalu petang pon maybe lagi elok. jgn buat tgh hari. sgtttt la panass . ni kwn aku selalu no dok jepun, dan dia jarang balek sini. kali ni dpt balek seminggu katanya, anyway shabby all the best to u k. nanti aku nak order lense kat ko . hohoh . korang leh click kat sini nak tgk diorang puya picture lagi


Shafiq Akmal aka Sapex
Senior Photographer / Designer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-3100879
shafiqakmal@candidsyndrome.com
Http://www.shafiqakmal.com
Http://sapexoxo.fotopages.com
Http://www.flickr.com/photos/sapexoxo
YM : spangkey_boy


The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari

The ONLY Official Photographer Team for "Merdeka Raksasa" in conjunction of the celebration of 50th Anniversary of Malaysia Independence. Assigned by The Malaysia Government






[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net